platshållare-skript-bild

Baddräktsvård

 

Att ta hand om din baddräkt bör vara en viktig del av din rutin efter simningen. Genom att följa de rätta metoderna för att: ta hand om din kostym, tvätta den och förvara den, kan du bespara dig stressen av att behöva köpa en ny kostym eftersom din gamla är skadad eller försämrad.

Tvättning

När du har simmat klart är det bäst att tvätta baddräkten med en mild tvål under kranvatten. En tvål krävs eftersom enbart vatten inte tar bort alla spår av klor eller salt och dessa kommer långsamt att försämra din kostym om de lämnas.

Användning av tvättmaskin och torktumlare rekommenderas aldrig när du tvättar din baddräkt. Den kraftiga tvättcykeln som är involverad i en tvättmaskin kommer att orsaka skador på dräktens tyg, vilket resulterar i "bubblor" och trådvaror. Inte bara detta utan tvättvätskor och pulver kan orsaka långvariga skador på tyger och sömmar (om de är bundna)

Torkning

När du torkar din baddräkt måste du ha tålamod. Det är viktigt att låta dräkten torka naturligt, borta från värmekällor eller direkt solljus. Se till att din baddräkt inte torkar medan den fortfarande är i en väska eller låda eftersom detta kommer att få din dräkt att torka till en onaturlig form. När det är helt torrt kan det sedan returneras i sin förpackning eller din badväska.

Att använda en värmekälla eller direkt solljus kan orsaka skador på din baddräkt som att blekna och att resåren går sönder. Detta innebär att din baddräkt inte kommer att leva ut sin hela livscykel.

Om du simmar regelbundet och märker att din baddräkt inte är torr innan nästa simtur, rekommenderar vi att du köper en andra kostym så att du alltid har en redo.

Andra användbara tips

Köp rätt material: Populära märken erbjuder alla ett mycket hållbart utbud av dräkter, vanligtvis konstruerade av vad som kallas "PBT" (polybutylentereftalat) PBT-baddräkter är en delikat blandning av polyester och PBT. Det resulterar i ett mycket klorbeständigt tyg som behåller sin form och färg längre än traditionella badkläder. Extra life lycra finns också tillgängligt från tillverkare, som också erbjuder en utmärkt motståndskraft mot effekterna av klor. Håll utkik efter dessa material i vårt utbud av träningsbadkläder.

Rengör efter VARJE simning: Även om du bara har varit på ett snabbt dopp, kommer samma mängd klor att finnas på din kostym oavsett tid i poolen. Att skölja din baddräkt enligt instruktionerna ovan är avgörande och är nyckeln till en långvarig baddräkt.

Behåll extra kostymer: Inte nog med att du aldrig vill bli kort vid poolen utan din baddräkt, men att ha en andra kostym medan din första torkar är ett bra sätt att hålla dräktens livslängd lång. Vissa simmare har alltid två dräkter med sig ifall den ena blir skadad. Vi tror alltid att man aldrig kan ha för många baddräkter!

Ta hand om din kostym medan du använder den: Undvik pinsamheten med att slita sönder din nya kostym vid poolen och håll bara utkik efter potentiella faror. Att sitta på kanten av en pool är ett stort nej nej, den grova karaktären hos den kaklade kanten är designad för grepp när du står där, och den kommer lätt att greppa din kostym tillräckligt för att slita hål i den. Inte bara kanten av poolen utan var försiktig med hur du drar ut den ur väskan, blixtlås kan lätt slita sig igenom din nya kostym. Man kan aldrig vara för försiktig!

Din baddräkt är för simning! Om du letar efter en kostym att ligga på en solsäng i, använd inte din vanliga baddräkt. Solen kan inte bara skada färgerna och fibrerna. Men om du precis har varit på ett dopp, kommer den accelererade torkningsprocessen att göra mer skada än nytta. En bra waterproof solkräm är bra för att simma utomhus, men även då kan oljor i solkräm skada din kostym så undvik att få överdrivet mycket solkräm på din kostym.
Bad och badtunnor kan orsaka omfattande skador på din dräkt, kemikalierna och tvålarna som används kommer att försämra din dräkt lika snabbt som klor gör i kombination med värmen.

Vårt sista bästa tips är att vara försiktig med hur du förvarar din kostym efter simningen, traditionen att slå in din kostym i en handduk är en mycket dålig vana, klor och andra poolkemikalier kommer att tränga in i din handduk. Vi rekommenderar alltid att du använder våtfacket i din väska eller en separat nätpåse för din kostym. En nätpåse gör att din kostym kan börja torka i den naturliga luften efter att den har sköljts av.

© 2024 ProSwimwear ltd. Alla rättigheter förbehållna.